Werkgeversmerk

Wat is een werkgeversmerk?

Als je talenten aan je wilt binden, dan zul je moeten zorgen dat je een goed werkgeversmerk bent. Een brand (= merk) is een identificatie waarmee een bedrijf onderscheidend is ten opzichte van andere partijen (in veel gevallen is een handelsnaam tevens merk). 

Je zult jouw werkgeversmerk zo moeten positioneren in de markt dat (potentiële) werknemers zich op een positieve manier met het brand willen en kunnen identificeren. Doel van HRM is dat medewerkers een maximale bijdrage leveren aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Medewerkers bepalen tenslotte het succes. Dus moet je de juiste mensen aan je binden en zorgen dat je een goed werkgeversmerk bent … óók als MKB ondernemer.

Je moet daarom een omgeving bieden waarin talenten zich kunnen ontwikkelen. En dat begint met structuur, houvast en focus. Zorgen voor een duidelijke koers en dat er altijd overzicht en inzicht is. 

Route ICR zorgt voor verbinding tussen alle pijlers van jouw organisatie. Zodat je op alle terreinen beslissingen neemt en handelingen verricht die bijdragen aan de gestelde doelen. Zorgen dat je altijd inControl bent. Van visie & ambitie tot dashboards met stuurinformatie. Van ketens & processen tot compliance. En van branding & imago tot cash flow forecasts.

Deze basis heb je nodig om samen met je teamgenoten te zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan. Het met elkaar voortdurend verscherpen van de focus en borgen dat die is doorvertaald naar alle processen. 

Zo creëer je een omgeving die aantrekkelijk is voor talenten en tegelijkertijd beheersbaar is. Dat geeft rust én resultaat. En zo is ook jouw organisatie een geoliede machine die zich gemakkelijker aanpast aan wat de markt vraagt.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Reactie plaatsen