Succesvol ondernemen

Wat is succesvol ondernemen?

Succes = ambitie omgezet in resultaat. Succesvol ondernemen is daarmee het omzetten van je ondernemersambitie in resultaat. Of nog eenvoudiger, het realiseren van je ondernemersambitie. Succes laten we bij voorkeur geen toevalstreffer zijn. Maar we proberen op alle mogelijke manieren de kans op succes op een positieve manier te beïnvloeden.

Succesvol ondernemen kan dan ook niet zonder MKB governance. Onze definitie van MKB governance is het, door sturing en beheersing, realiseren van lange termijn waardecreatie binnen bedrijven. Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Tot voor kort ontbrak een governance model specifiek voor het MKB. Deze frameworks zijn in het verleden vooral ontworpen en ingericht voor grotere (beursgenoteerde) organisaties. Hierdoor zijn veel ondernemers niet bekend met methodieken en tools om sturing te geven aan en grip te hebben op het realiseren van lange termijn waardecreatie. Binnen Route ICR praten we vooral over grip op het realiseren van je ondernemersambitie.

Binnen de Route ICR webapplicatie vind je, in de vorm van een overzichtelijk stappenplan, het eerste echte MKB governance model. Via het stappenplan en duidelijke e-learning werk je structureel aan het dynamische ondernemingsplan van je bedrijf. Samen met je team en/of samen met je adviseur / coach.

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, vormen tot op heden aanleiding om dit te veranderen. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken.

Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat immers over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. Wij besteden daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland.

Inmiddels hebben we de zestien gepubliceerde artikelen gebundeld in twee magazines. Je downloadt deze magazines via 'Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken' en Ontdek kans op succesvol ondernemen.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Reactie plaatsen