Strategisch ICT plan

Wat is een strategisch ICT plan?

Het strategisch ICT plan komt voort uit de strategie op organisatieniveau (= het meerjarenplan) en omvat feitelijk de ICT strategie, het ICT beleid en het ICT plan.

Inhoudelijk gaat het over de aan ICT te stellen eisen om het meerjarenplan uit te voeren en de wijze waarop wordt geborgd dat hieraan steeds wordt voldaan.

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie en is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.

Zonder ICT kan vrijwel niemand nog transacties afwikkelen, worden processen niet meer ondersteund en ligt eigenlijk het gehele bedrijf plat. Zorg daarom dat aan ICT te stellen eisen goed zijn uitgewerkt. En dat duidelijk is hoe continuïteit, beschikbaarheid, functionaliteit en veiligheid van de ICT omgeving worden geborgd.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Reactie plaatsen