Rapportageproces

Wat is een rapportageproces?

Onder rapportageproces verstaan we alle activiteiten die nodig zijn om rapportages op te leveren. Er is een toenemende druk op de (bijna) realtime beschikbaarheid van betrouwbare managementinformatie, want:

  1.  Als management wil je tijdig bijsturen
  2. Stakeholders (o.a. investeerders, kredietverstrekkers) willen bevestiging dat ze met een (financieel) gezonde organisatie te maken hebben.

Een snelle oplevering van rapportages is alleen zinvol wanneer de cijfers en overige data aan de gewenste kwaliteit voldoen. Onder andere het afsluitproces speelt een voorname rol om de betrouwbaarheid te borgen.

Maar het rapportageproces vindt zijn oorsprong eigenlijk al bij de primaire vastlegging van gegevens. Een integrale aanpak is daarom noodzakelijk om het rapportageproces te optimaliseren.

Lees ook 'Kengetallen kunnen doorgronden vaak verschil tussen succesvol en failliet bedrijf'.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Reactie plaatsen