Onderscheidend vermogen

Wat is onderscheidend vermogen?

Onderscheidend vermogen is datgene wat jouw bedrijf in de ogen van je klanten zo bijzonder maakt, dat zij voor jouw bedrijf kiezen en niet voor de concurrent. Hoe unieker je onderscheidend vermogen, hoe beter. Je voorkomt dan namelijk dat je op prijs moet concurreren. Immers, bedrijven concurreren  op prijs, omdat ze niet uniek zijn. Ze kunnen dan niet anders. 

Vanuit die situatie maak je je bedrijf helemaal kapot door kortingen te geven. Want met korting trek je klanten aan die je product of dienst goedkoop willen hebben. En het vervelende is dat er altijd een ander bedrijf is dat goedkope producten of diensten heeft. Je moet dus leren jezelf op waarde te richten. Zorgen dat je geweldige klanten om je heen verzamelt, want je wilt klanten die terugkomen. Dus dat kunnen maar beter geweldige klanten zijn!

Maak dus werk van een uniek onderscheidend vermogen waarmee je waarde creëert voor je (toekomstige) klanten. Denk hierbij ook goed na wie je ideale klanten zijn en aan welke eisen zij voldoen. Kijk ook nog eens kritisch naar het business model van je bedrijf.

Lees meer over het creëren van waarde.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Reactie plaatsen