Leiderschapsrisico

Wat is leiderschapsrisico?

Leiderschapsrisico staat bovenaan de lijst van risico's waardoor ondernemers niet bereiken wat zij willen. Leiderschap gaat in de basis over het zodanig beïnvloeden van anderen dat zij dingen doen die ze uit zichzelf niet zouden doen. Indien deze ontbreekt in een organisatie, dan is deze feitelijk stuurloos. Maar leiderschap binnen het MKB bedrijf begint bij de ondernemersambitie.

Voor ondernemers begint leiderschapsontwikkeling dus met een glasheldere persoonlijke ambitie. Tenminste als je je bedrijf succesvol wilt laten groeien. Pas als je échte ambitie goed vastligt, ga je nadenken met welk business model je deze ambitie gaat realiseren. Richt je aansluitend je organisatie op de juiste manier in, dan ben je uiteindelijk meer een coach van je eigen team dan een manager. En dat maakt je bedrijf veel productiever én beter in staat om waarde te creëren. Ofwel, optimaal invulling geven aan MKB governance.

Want onze definitie van MKB governance, is het door sturing en beheersing, realiseren van lange termijn waardecreatie binnen bedrijven. 

Tot voor kort ontbrak een governance model specifiek voor het MKB. Deze frameworks zijn in het verleden vooral ontworpen en ingericht voor grotere (beursgenoteerde) organisaties. Hierdoor zijn veel ondernemers niet bekend met methodieken en tools om sturing te geven aan en grip te hebben op het realiseren van lange termijn waardecreatie. Binnen Route ICR praten we vooral over grip op het realiseren van je ondernemersambitie.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Van stappenplan en e-learning tot samenwerking en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Lees ook Succesvol ondernemen kun je leren.

Reactie plaatsen