inControl

Wat is inControl?

InControl verwijst naar het vermogen om situaties, processen of gebeurtenissen te beheersen, te regelen of te sturen volgens een gewenst doel of resultaat. Dit kan zowel op persoonlijk niveau als op organisatorisch niveau van toepassing zijn. InControl zijn, staat daarmee voor een zekere mate van beheersing, bewustzijn én verantwoordelijkheid over de omstandigheden of activiteiten waarop het van toepassing is.

Met inControl bedoelen we met andere woorden, dat je in de grip hebt waarvoor je verantwoordelijk bent. Zodat je niet wordt verrast binnen de daarvoor gestelde normen. We zeggen ook wel dat je je zaakjes onder controle hebt. De mate van inControl zijn voorspelt eigenlijk hoe succesvol je management aanpak en de daaruit voortvloeiende prestaties zullen zijn.

Organisaties zijn omgeven met interne en externe onzekerheden die de realisatie van de doelstellingen in gevaar kunnen brengen. Een organisatie is dus inControl als ze deze onzekerheden onderkent en maatregelen neemt zodat de prestaties van de organisatie voorspelbaar worden. Voor je organisatie gaat het er in eerste instantie om dat je inControl bent ten aanzien van de doelen die je hebt gesteld.

Via de inrichting in processen en verantwoordelijkheden bepaal je hoe doelgericht je organisatie te werk gaat. ICR helpt je daarbij zodat je altijd overzicht en inzicht hebt. En je beter in staat bent om inControl te zijn. Want ook als het proces van ambitie naar resultaat succesvol wordt uitgevoerd dan ben je inControl.

Sturen om InControl te zijn biedt organisaties met andere woorden de mogelijkheid om zichtbaar (en dus aantoonbaar) meer grip te hebben op hun processen, activiteiten en prestaties. Daarmee stelt InControl organisaties in staat om snel te reageren op veranderingen, risico's te beheersen en kansen te benutten. Dit leidt tot verbeterde efficiëntie, hogere kwaliteit van producten en diensten, en uiteindelijk tot een concurrentievoordeel op de markt.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Ontdek jouw Route ICR van ambitie naar resultaat. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

ICR Route from ambition to results - built on 5 ICR GrowthPrinciples


Reactie plaatsen