Grootboek

Wat is een grootboek?

In het grootboek worden alle financiële mutaties die voortkomen uit de bedrijfsactiviteiten vastgelegd. Het grootboek heeft een debetzijde waaruit blijkt welke bezittingen er zijn of welke kosten er zijn gemaakt en een creditzijde waaruit de schulden blijken of de gerealiseerde opbrengsten.

Het grootboek is onderdeel van de financiële administratie.  Hiermee houden we toezicht op de financiën van je organisatie. De administratie geeft overzicht en inzicht die we nodig hebben om op het juiste moment de juiste beslissingen te (kunnen) nemen.

De betrouwbaarheid van de financiële administratie is sterk afhankelijk van de vastleggingen die in de uitvoerende processen worden gedaan. Vandaar ook dat primaire vastleggingen in de processen veel aandacht (moeten) krijgen.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Ontdek jouw Route ICR van ambitie naar resultaat. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

ICR Route from ambition to results - built on 5 ICR GrowthPrinciples

Reactie plaatsen