Financiering

Wat betekent financiering?

De wijze waarop je de financiële middelen aantrekt om activiteiten mee te kunnen betalen en/of investeringen mee te doen. Bij financiële middelen hebben we het over de mate waarin je de beschikking hebt over geld.

Financiële middelen zijn nodig om de inzet van capaciteit mogelijk te maken, grondstoffen in te kopen etcetera en de behoefte eraan varieert deels met de omvang van de activiteiten, maar kent deels ook een vast patroon.

Via de cash flow van je bedrijf zorg je voor inzicht in de verschillende kasstromen en vooral ook op welke manier je deze kunt beïnvloeden. Want dat laatste is natuurlijk van het grootste belang om te zorgen dat er altijd voldoende financiële middelen zijn om aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Vergeet niet hoe belangrijk een 12 maands rolling forecast is. Deze voorspelling geeft inzicht in de manier waarop de activiteiten van je organisatie zich in de komende 12 maanden zullen ontwikkelen. En is richtinggevend voor de daaraan gekoppelde cijfers, waaronder bedrijfsresultaat (ofwel: EBIT) en Cash Flow.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Ontdek jouw Route ICR van ambitie naar resultaat. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

ICR Route from ambition to results - built on 5 ICR GrowthPrinciples

Reactie plaatsen