Cash flow

Wat is cash flow? 

Met cash flow bedoelen we de aan de bedrijfsactiviteiten gekoppelde kasstromen. Het gaat hierbij om zowel inkomende als uitgaande kasstromen. En het saldo hiervan, in een bepaalde periode, bepaalt of er sprake is van een positieve cash flow of een negatieve cash flow.

Zorg er vooral dat je cash flow overzicht volop inzicht geeft in de verschillende kasstromen en vooral ook op welke manier je deze kunt beïnvloeden. Want dat laatste is natuurlijk van het grootste belang om te zorgen dat er altijd voldoende financiële middelen zijn om aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Vergeet niet hoe belangrijk een 12 maands rolling forecast is. Deze voorspelling geeft inzicht in de manier waarop de activiteiten van je organisatie zich in de komende 12 maanden zullen ontwikkelen. En is richtinggevend voor de daaraan gekoppelde cijfers, waaronder bedrijfsresultaat (ofwel: EBIT) en Cash Flow.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Ontdek jouw Route ICR van ambitie naar resultaat. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

ICR Route from ambition to results - built on 5 ICR GrowthPrinciples

Reactie plaatsen