Bedrijfsresultaat

Wat betekent bedrijfsresultaat?

Onder bedrijfsresultaat (= EBIT) verstaan we alle opbrengsten (omzet) verminderd met alle kosten, m.u.v. financieringslasten en vennootschapsbelasting. Denk hierbij vanuit het verdienmodel van je bedrijf: de inkomstenstromen en klanten waar je je op richt en de kostenstructuur waarmee je de inkomsten genereert.

De manier waarop je organisatie is ingericht, de aangebrachte focus en samenhang in de processen en de genomen besluiten bepalen samen de totstandkoming van het bedrijfsresultaat. Dit vormt met andere woorden de kwaliteit van je bedrijfsresultaat.

Vergeet niet hoe belangrijk een 12 maands rolling forecast is. Deze voorspelling geeft inzicht in de manier waarop de activiteiten van je organisatie zich in de komende 12 maanden zullen ontwikkelen. En is richtinggevend voor de daaraan gekoppelde cijfers, waaronder bedrijfsresultaat (ofwel: EBIT) en Cash Flow.

NB. EBIT is de Engelse benaming voor bedrijfsresultaat en staat voor Earnings Before Interest & Taxes.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar groei en succes. We geven je 14 dagen de tijd om onze gestructureerde Route ICR aanpak te ervaren. Ontdek jouw Route ICR van ambitie naar resultaat. En geen zorgen, je zit nergens aan vast!

ICR Route from ambition to results - built on 5 ICR GrowthPrinciples

Reactie plaatsen