Versterken van de fundamenten van MKB bedrijven

Versterken van de fundamenten van MKB bedrijven

Versterken van de fundamenten van MKB bedrijven

Den Haag, 2 oktober 2023 - Korte samenvatting van het 'Ondernemers denken mee evenement', georganiseerd door het Ministerie van Economische zaken en Klimaat.

Afgelopen week had ik - Paul Joore - het voorrecht om samen met andere bevlogen ondernemers deel te nemen aan het Ondernemerspanel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Een boeiende dialoog met ministers Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) stond centraal.

Het commitment van de ministers om het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren, is duidelijk zichtbaar. Ze introduceren praktische hulpmiddelen zoals de "afvalfonds tool" en een specifieke AVG-pagina voor het mkb. Bovendien is er de 'exportwijzer' voor ondernemers die internationaal willen groeien. Hun visie is helder: het versterken van de fundamenten van mkb-bedrijven en gezamenlijk bouwen aan een robuuste economische toekomst.

Visie ministers en die van ICR sluiten naadloos aan

En deze visie sluit naadloos aan bij de ambitie die wij hebben met Route ICR. Want met ons generieke normenkader versterk je het fundament van je organisatie. Creëer je doelgerichte focus en daarmee effectievere en efficiëntere processen. Ofwel minder waardeverlies, meer waardecreatie. Dús duurzamer, meer tijd, energie en geld voor innovatie en een sterker MKB als basis voor een brede welvaart.

Ik ben er trots op dat ik mijn steentje kan bijdragen en kijk uit naar verdere samenwerking met de overheid om het ondernemingslandschap van Nederland te verrijken.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen