Kennisdeling maximaliseert brede welvaart

Kennisdeling maximaliseert brede welvaart

Kennisdeling maximaliseert brede welvaart

"De toekomst van onze brede welvaart: een podcast vol inzichten en inspiratie". Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat deelt haar gedachten en dromen voor onze economie in "Welvaart, de brede podcast" van ESB. Over alles wat onze samenleving welvarend maakt en hoe we die koers kunnen behouden. Wat ontzettend leuk en verhelderend om naar te luisteren, mijn complimenten!

Aansluitend heb ik kennis genomen van de uitgewerkte visie op de Nederlandse economie, zoals die onlangs van de hand van Micky Adriaansens is verschenen. Graag denk ik - Paul Joore - mee met de minister over hoe we onze brede welvaart behouden. En dan vooral vanuit een integrale oplossing. Omdat we dan sturen op de onderlinge samenhang binnen het gehele speelveld. En dat leidt tot effectievere en duurzamere resultaten.

Allesomvattende oplossing

Binnen het huidige verkokerde landschap is het meer dan een uitdaging om een allesomvattende oplossing te vinden. Want deze oplossing zou op zijn minst rekening moeten houden met de elementen uit de volgende tabel.

tabel 1 elementen die bijdragen aan integrale invulling van brede welvaart

Tabel 1 Elementen die bijdragen aan integrale invulling van brede welvaart

De vraag is of er überhaupt een integrale oplossing is waar al het bovenstaande mee mogelijk is én waar we snel mee aan de slag kunnen?

Het toeval wil … of nee, eigenlijk is het helemaal niet toevallig! Want binnen ICR hebben we de afgelopen jaren keihard gewerkt om een integrale oplossing te bouwen die rekening houdt met al het bovenstaande c.q. al het bovenstaande mogelijk maakt. Des te fijner is het om te zien dat die vraag die tot op heden latent is geweest, nu acuut is geworden.

Aan de slag

Het moge dan ook duidelijk zijn dat ik meer dan graag hand in hand met de overheid én ambitieuze ondernemers invulling geef aan de visie van Micky Adriaansens om de brede welvaart te behouden. Let's do it!

Link naar de podcast: https://esb.nu/aflevering-6-sturen-op-brede-welvaart-met-minister-adriaansens/

Link naar het document: https://open.overheid.nl/documenten/d6cd5ddc-f90e-4c34-8773-70c53d3f4e28/file

#bredewelvaart #innovatie #duurzaam #sterk #welvarend #eerstbeterdangroter #routeicr #incontrolrating #succesvolgroeiendoejezo #ministerievaneconomischezakenenklimaat #visieopdenederlandseeconomie #perspectiefopdenederlandseeconomie #mkbgovernance

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen