Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 2 van 2.
02 maart 2018 

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 2 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip

In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 2.

Ter herinnering, we besloten deel 1 met deze tekst:
Dit houdt in dat, hoe groot of klein je bedrijf ook is, je altijd een professionele organisatie moet hebben om succesvol te kunnen groeien. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Als ondernemer kun je immers niet overal verstand van hebben. Eigenlijk zou je verwachten dat ondernemers hier al lang een structurele oplossing voor gevonden hebben. Niets is minder waar, maar er is gelukkig goed nieuws!

Want professionaliseren gaat in de kern over basale zaken. En stel je nu eens voor dat je deze basis verzamelt, volgens een wereldwijd gedragen model inricht en het via internet deelbaar maakt. Zodat iedere ondernemer zijn organisatie stap voor stap naar een hoger plan kan tillen. In het tempo dat bij de levensfase van het bedrijf past en altijd op tijdstippen die het beste passen bij de drukke agenda. Als je dat ook nog combineert met een zeer aantrekkelijke prijs, zou dat dan geen fantastische vernieuwing zijn?

Met Route ICR, de slimme checklist voor ondernemers, is het eindelijk zover. Dé oplossing die ondernemers 24/7 houvast biedt in hun groeiproces. Het Route ICR dashboard vertelt je namelijk in 1 oogopslag waar je staat met je bedrijf. Van daaruit wordt het je duidelijk gemaakt wat je beter moet doen en hoe je dat aan zou kunnen pakken. Alles wat je moet weten verpakt in een zeer professioneel en gebruiksvriendelijk model. Gecombineerd met duidelijke en verfrissende animatiefilmpjes en voorzien van eenvoudige uitleg.

Het geleerde breng je bovendien direct in de praktijk, zodat je bedrijf er direct voordeel van heeft. Een slimme checklist dus, met altijd overzicht & inzicht en ook nog een compleet draaiboek om je bedrijf in topvorm te krijgen en te houden. Ook zeer geschikt om je medewerkers in mee te nemen. En dat allemaal om te zorgen dat iedereen, van zzp-er tot (groot) familiebedrijf, een professionele organisatie heeft om daarmee structureel topprestaties te leveren.

De InControlRating als groeikompas van je bedrijf

Centraal in de Route ICR aanpak staat de InControlRating van je bedrijf. De ICR vertelt je steeds of je bedrijf in vorm is om topprestaties te leveren. Te vaak blijkt dat bedrijven niet verder komen dan een ICR 3, 4 of zelfs niet verder dan de laagste score ICR 5. En hoewel veel van deze bedrijven willen groeien, lukt dat niet omdat zij te weinig focus aanbrengen en niet inControl zijn.

Topondernemers zorgen er dan ook voor dat zij altijd een ICR 1 hebben. Dit doen zij omdat je daarmee de meeste kans maakt om een financieel gezond bedrijf te zijn. En dat zij dat doen is logisch want zoals we eerder al hebben vastgesteld is succesvolle groei alleen mogelijk in een financieel gezond bedrijf.

Tenslotte, of je nu ondernemer of medewerker bent, wij nodigen je van harte uit om via app.routeicr.com kosteloos kennis te maken met Route ICR. Want nu je weet wat er mogelijk is, laat je die kans op succesvolle groei toch niet glippen!!

Tot zover deel 2. Vorige maand verscheen deel 1.

Business coach en ondernemer drs Paul Joore RA bedacht de online Route ICR Management & Coaching Tool voor ondernemers. Route ICR is de eerste echte oplossing voor MKB governance en leidt via overzicht en inzicht naar grip op resultaat en groei. Paul schreef daarnaast ‘Succesvol groeien doe je zo!’. In eerste instantie gericht op ondernemers maar vanwege de begrijpelijke taal ook steeds meer gebruikt door medewerkers en studenten.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen