Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 1 van 2.
02 februari 2018 

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 1 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip

In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 1.

Waarom nemen we voordat we gaan parachute springen heel zorgvuldig alle veiligheidsmaatregelen? Juist! Om de risico’s op ongelukken te verkleinen en de kans op een succesvolle landing te vergroten. Maar waarom zijn er dan toch ondernemers die deze basis overslaan als het gaat over het realiseren van hun doelstellingen? Want ook hier geldt dat je in het ergste geval je doodsteek als ondernemer krijgt. Maar inControl zijn als ondernemer staat nog in de kinderschoenen.

Een belangrijk onderdeel van de basis is het te allen tijde hebben van overzicht en inzicht. Overzicht in de zin van weten waar je staat en inzicht als het gaat over geleverde prestaties en de verwachte ontwikkeling van prestaties. Het overzicht behouden is immers niet gemakkelijk wanneer het iedere dag van de week alle hens aan dek is. Maar hoe kun je zonder overzicht vaststellen of je nog op koers ligt om je doelen te bereiken? Een (plotseling) tekort aan werkkapitaal komt bijvoorbeeld veelvuldig voor en dat doet pijn aan alle kanten!

Professionele organisatie

Door je organisatie professioneler in te richten behoud je het overzicht en heb je altijd inzicht in de cruciale zaken die het succes van jouw bedrijf bepalen. Zo signaleer je in een vroeg stadium mogelijke obstakels en daardoor kun je tijdig bijsturen om nadelige gevolgen, zoals hogere kosten en/of een lagere omzet, te voorkomen. De bonus is dat je zo ook de kans vergroot om een financieel gezond bedrijf te zijn en dát stimuleert weer de kans op succesvolle groei.

Dit houdt in dat, hoe groot of klein je bedrijf ook is, je altijd een professionele organisatie moet hebben om succesvol te kunnen groeien. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Als ondernemer kun je immers niet overal verstand van hebben. Eigenlijk zou je verwachten dat ondernemers hier al lang een structurele oplossing voor gevonden hebben. Niets is minder waar, maar er is gelukkig goed nieuws!

Want professionaliseren gaat in de kern over basale zaken……………..

Tot zover deel 1. Binnenkort verschijnt deel 2 op onze website.

Business coach en ondernemer drs Paul Joore RA bedacht de online Route ICR Management & Coaching Tool voor ondernemers. Route ICR is de eerste echte oplossing voor MKB governance en leidt via overzicht en inzicht naar grip op resultaat en groei. Paul schreef daarnaast ‘Succesvol groeien doe je zo!’. In eerste instantie gericht op ondernemers maar vanwege de begrijpelijke taal ook steeds meer gebruikt door medewerkers en studenten.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen