Teamintuïtie versterken is een kerntaak
11 december 2018 

Teamintuïtie versterken is een kerntaak

Deze blog is onderdeel van de 9 groeiprincipes van Route ICR

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 tips die de teamintuïtie in jouw bedrijf versterken.

Vandaag tip 9: “Gebruik Route ICR als growth facilitator van jouw bedrijf. Én om tip 8 in de praktijk te brengen: ontwikkel hiermee teamintuïtie, lever topprestaties en maak je ambities en dromen waar.”

Hoge bedrijfsgroei realiseer je enkel door de inzet van personeel. Daarbij onderscheidt teamintuïtie je bedrijf van de middelmaat. En daar moet dan wel voortdurend aan worden gewerkt. De Route ICR webapplicatie is een gestructureerd en praktisch hulpmiddel om als ondernemer het maximale uit jezelf, je team en organisatie te halen.

Want zonder overzicht en inzicht kun je geen leiding geven aan je team. Het is van belang dat je als ondernemer inzicht hebt in de geleverde prestaties, de cijfers, de processen, de bedrijfscultuur. Hoe hangt alles samen? Hoe sturen we het gedrag van de medewerkers in de gewenste richting? Als ondernemer formuleer je in samenwerking met je (kern-) team waar je heen wilt met je bedrijf. En hoe de route om dit te realiseren gaat lopen. Aansluitend volgen maatregelen die de processen meetbaar maken, beheersbaar maken en uiteindelijk ook verbeteren.

Werken aan een betere bedrijfsvoering stopt nooit

Het werken aan een gedeelde (= gezamenlijke) visie én het doorvertalen ervan naar alle processen is een dynamisch groeiproces dat nooit stopt. Ondernemers maken nog (te) beperkt gebruik van tooling die in de loop der jaren is ontwikkeld. Tooling die helpt om door middel van een gedeelde visie, een goede organisatie en een strakke structuur het groeiproces van hun bedrijf in goede banen te leiden.

Route ICR is dé online alles-in-één oplossing om de teamintuïtie van je bedrijf te versterken. En te groeien als ondernemer én bedrijf. Eerst beter, dan groter. De webapplicatie biedt precies die kennis die nodig is om het groeiproces van je bedrijf in goede banen te leiden. Zo hoef je niet zelf aan de slag om uit een oneindig aanbod van informatie alle benodigde kennis te filteren. Route ICR is bovendien zodanig gestructureerd dat je altijd overzicht en inzicht hebt. Een gestructureerd stappenplan waarmee je kostbare tijd bespaart die je bijvoorbeeld aan innovatie kunt besteden.

Via het overzichtelijke stappenplan en de verbeteracties is het eenvoudiger om doorlopend te werken aan een gedeelde visie en aanpak. Waarmee zoveel mogelijk intuïtieve beslissingen door de teamleden worden genomen: teamintuïtie dus. Want zonder dat is hoge bedrijfsgroei onmogelijk!

Waar de meeste management dashboards terugkijken, kijk je met de ICR (= InControlRating) van de Route ICR aanpak vooruit. Via de ICR van je bedrijf, een in een cijfer uitgedrukte score, weet je op ieder moment in welke mate je aanpak het groeiproces van beter en groter te worden al dan niet stimuleert. 

Daarmee geeft het ook inzicht in de mate waarin jouw organisatie sterker of minder sterk is dan die van de concurrentie. Zo weet je dus altijd waar je staat én waar je aan moet werken om de kans op hoge bedrijfsgroei te vergroten. En dat geeft rust in je hoofd. Want je hebt nu grip op bedrijf, ambitie en succes!

Vraag: Is teamintuÏtie versterken al een kerntaak in jouw bedrijf?

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen