Stevig fundament onder groeiproces

Van brandjes blussen naar inControl

In 8 jaar tijd is de omzet van AVEC, gevestigd in hartje Tilburg, vertienvoudigd en dat vinden wij van ICR magazine wel een heel ‘stevige groei’. Tijd voor een gesprek met Stefan Lanslots, directeur van AVEC.

AVEC is leidend in ‘doe het zelf’-trends en maakt creatieve producten voor winkelketens. Daarin is AVEC de grootste speler van Nederland, misschien zelfs wel van Europa. Het bedrijf levert aan retailers in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en in het Verre Oosten. Daarnaast zijn er vestigingen in Engeland en China. Jaarlijks brengt AVEC 12.000 nieuwe producten op de markt. Innovatie is dan ook de levensader van dit mooie bedrijf. En dat terwijl veel bedrijven niet eens tijd hebben om te innoveren. Stefan is openhartig en deelt zijn groeigeheimen speciaal met ons.

De vlag hing er er 8 jaar geleden namelijk helemaal anders bij voor AVEC. In die tijd was AVEC een sales gedreven organisatie en bestonden er hoge (incourante) voorraden, de voorraadadministratie was structureel onjuist, er werden verliezen gemaakt, verkopers verkochten dingen die niet konden, kortom er ging meer mis in de organisatie dan gewenst. Hierdoor was er veel onnodig verlies van tijd, energie en geld. AVEC was met andere woorden niet inControl, met alle ongewenste financiële gevolgen van dien. Stefan: “In die tijd ging het te weinig over de klanten en de producten, doordat er aan de lopende band allerlei brandjes moesten worden geblust.” Het roer moest dus om, maar tegelijkertijd wilde AVEC geen cultuur zoals in grote bedrijven. Een flinke uitdaging dus!

De waarde van AVEC wordt bepaald door het team dat er zit

Het inruilen van de sales gedreven organisatie voor een project gedreven organisatie bleek een gouden greep. Vanaf het moment dat AVEC de herstructurering is gestart, staan de klanten en de producten eindelijk centraal. Stefan zegt er eerlijk bij dat deze periode van overleven een extreem vervelende tijd is geweest: “Maar zonder deze pijn was het niet mogelijk geweest om tot de organisatie te komen die AVEC nu is. Bovendien moest er flink worden gesneden in het  personeelsbestand. Om vervolgens mensen aan te kunnen nemen die konden werken in een projectenorganisatie én met grootwinkelbedrijven als Kruidvat en Action. Maar vanaf het moment dat de juiste strategie, de juiste beurzen en de juiste mensen etcetera waren gevonden, staat de organisatie als een huis.” Inmiddels kunnen we stellen dat in die periode een meer dan stevig fundament onder het groeiproces van AVEC is gelegd.

Wil je het hele verhaal lezen? Check dan ons magazine. Wil jij het magazine gratis toegestuurd krijgen? Start dan vandaag nog een 14 daagse kosteloze ervaring met onze webapp.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen