Spanning arbeidsmarkt loopt op: hoe aantrekkelijk is jouw bedrijf?
30 juli 2019 

Spanning arbeidsmarkt loopt op: hoe aantrekkelijk is jouw bedrijf?

Zorg dat je bedrijf aantrekkelijk is om voor te werken

Arbeidskrapte is een term die steeds vaker in het nieuws is. Zo ook bij de Kamer van Koophandel. Ons viel iets op en dat delen we graag met jou.

Op de website van de Kamer van Koophandel valt namelijk te lezen dat vooral mkb-ondernemingen met tussen 5 en 250 werknemers, meer last hebben van personeelskrapte dan het grootbedrijf. En dan vooral in de sector ICT, informatie- en communicatietechnologie. 25% van de ondernemingen in die sector geeft aan een personeelstekort te hebben. Ook de sectoren bouw, techniek, zorg en welzijn en zakelijke dienstverlening hebben moeite vacatures te vervullen.

Als inspiratie en hulpmiddel heeft de KvK een checklist geplaatst. Om te controleren of je zoveel mogelijk acties in werking hebt gezet om personeel te werven. Niets mis mee hoor, want alle beetjes helpen. Maar de checklist lezende viel ons wel iets op. Want wat wij missen tussen het 20-tal acties, is dat je moet zorgen dat je bedrijf aantrekkelijk is om voor te werken. Je moet dus een goed en aansprekend imago hebben! En dat kan alleen maar als je daar als organisatie bewust aan werkt. Weet je eigenlijk hoe jouw organisatie wordt gezien door de buitenwereld?

Maak actief werk van het imago van je organisatie

Werken aan een aansprekend imago begint bij het DNA van je bedrijf. Want het DNA van je organisatie is bepalend voor de uitstraling van je bedrijf. Met het DNA zet je met andere woorden een belangrijk deel van de cultuur van je bedrijf neer. Werkplezier en productiviteit stralen uit tot ver buiten de muren van je organisatie. Dat zorgt ervoor dat er positief over je organisatie wordt gesproken. En daarmee ben je aantrekkelijk om potentiële collega’s voor je te winnen en aan je te binden.

Hoe denk je dat de buitenwereld naar jouw organisatie kijkt? En welke factoren zijn daarvoor bepalend? Hoe omschrijf je het DNA van jouw bedrijf eigenlijk? Binnen je eigen 7 daagse kosteloze proefabonnement leer je snel hoe je ervoor staat!

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen