Ontdek kans op succesvol ondernemen via handige online nulmeting

Ontdek kans op succesvol ondernemen via handige online nulmeting

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, veranderen dit tot op heden. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken. Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat namelijk over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. De komende tijd besteden wij daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland.

Vandaag deelt Route ICR het negende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’

Ontdek kans op succesvol ondernemen via handige online nulmeting

Amsterdam, 3 november 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het negende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Startende ondernemers hebben de kans om vanaf het allereerste begin voor de juiste aanpak te kiezen. Voor ondernemers die al een tijdje bezig zijn is dat een ander verhaal. Zij hebben zich een manier van werken eigen gemaakt en vallen daar dagelijks op terug. Voor deze groep geldt dat inzicht in waar ze staan het vertrekpunt is van verbeteringen. De daarvoor benodigde ICR nulmeting voeren zij online uit. Als investering in en startpunt van succesvol ondernemerschap. 

Hoe stevig is het fundament onder het succes van jouw bedrijf?

Met de allesomvattende ICR nulmeting breng je de huidige situatie van je bedrijf in kaart. Naar het inzicht dat voortvloeit uit je parate kennis. Inzicht in de sterke punten van de bedrijfsvoering maar vooral ook inzicht in de verbeterpunten. De uitvoering van de nulmeting kost je ongeveer een uur. En wat langer als je parate kennis tekortschiet. Al met al een meer dan overzichtelijke investering in het succes van je bedrijf. Via de nulmeting staan de rapportcijfers van jouw bedrijf voor de 33 ICR objectives en de 5 ICR groeicirkels op 1 A4. Én daarmee is direct ook de ICR van je bedrijf bekend. Daaruit blijkt hoe stevig het fundament onder het succes van je bedrijf is én waar je aan moet werken om het te versterken. En zo de kans op succesvol ondernemen te vergroten.

Online en zelfstandig de ICR nulmeting uitvoeren

Je kunt de nulmeting zelfstandig uitvoeren of je laten helpen door een ondernemerscoach. Vanuit het overzichtelijke ICR dashboard geef je het meest passende rapportcijfer voor de wijze waarop jouw organisatie invulling geeft aan iedere objective. Zorg wel dat je kritisch bent en dus zo eerlijk mogelijk rapportcijfers geeft. Alleen dan zie je waar het verbeterpotentieel zit. De nulmeting is dus direct de eerste stap in het verbeterproces van je organisatie. De ICR is hierbij je groeikompas. Hoe beter je ICR, hoe groter de kans op succesvol ondernemen. En daarmee hoe groter de kans dat je je ondernemersambitie realiseert. Dat maakt invulling van MKB governance in de praktijk zo waardevol!

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen