Ondernemersdromen en discipline
06 november 2019 

Ondernemersdromen en discipline

Doelen sneller bereiken en ondernemersdromen realiseren

Ook als je weinig medewerkers hebt, heb je meer kans op succes als je een strategie volgt. En bij het volgen van een strategie, is focus weer enorm belangrijk. Maar om een strategie te kunnen volgen, moet je eerst zorgen dat je er een hebt. Discipline speelt hierbij een cruciale rol. Zonder discipline komen ondernemersdromen niet uit.

Helaas geldt voor de meeste ondernemers dat zij de kennis en vaardigheden missen om tot een krachtige strategie te komen. Dus komen zij ook niet eens tóe aan het volgen van een strategie. Laten we dit eens vereenvoudigen. Stel je gaat een reis gaat maken. Dan zorg je dat duidelijk is waar je heen gaat. En je weet wat je vertrekpunt is. Vervolgens bepaal je de te volgen route. Dat is voor iedereen zo vanzelfsprekend dat het eigenlijk overbodig is om het zo te beschrijven.

Maar waarom volgen (te) veel bedrijven niet dezelfde aanpak om hun ambitie te realiseren en dromen waar te maken? Zouden ondernemers niet liever tijd, energie en geld besparen en sneller hun doelen bereiken? Ja natuurlijk willen zij dat, als zij maar eens wisten hoe dat aan te pakken…

Online applicaties als procesondersteuning

In de traditionele wereld kunnen ondernemers cursussen bijwonen, trainingen volgen en de hulp inroepen van adviseurs. Maar eigenlijk is het enige dat ondernemers en hun team nodig hebben, een stukje kennis en begeleiding om hun strategie uit te denken en vorm te geven. En dat is een dynamisch proces waar je samen met je team invulling aan geeft.

In dat proces is het van groot belang om stap voor stap de te volgen koers te bepalen. Dit is geen kwestie van een middagje samen brainstormen. Want het verstrijken van de tijd zorgt voor zeer waardevol voortschrijdend inzicht. Daardoor komen zaken steeds scherper op het netvlies te staan en dat is weer de basis voor focus. Het mooie is dat er vandaag de dag online applicaties zijn die bij uitstek geschikt zijn om organisaties te ondersteunen in dit proces.

Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten

Een online applicatie maakt het namelijk een stuk eenvoudiger om je strategie expliciet met elkaar te delen. Route ICR biedt zo’n applicatie. En doordat je structureel werkt aan de strategie van je bedrijf, ontwikkel je onbewust de mindset die nodig is om succesvol te kunnen zijn. Want de manier van denken zorgt ervoor dat je het nut van de aanpak inziet en daardoor ook de discipline opbrengt om de strategie te volgen!

Zo stimuleert discipline indirect je leiderschapskwaliteiten en als logisch gevolg daarvan ook de productiviteit van je organisatie. Je creëert namelijk draagvlak en focus doordat je samen werk maakt van een gedeelde visie en aanpak. Discipline zorgt er dan dus ook voor dat je ondernemersdromen worden waargemaakt en dáár is het uiteindelijk toch allemaal om begonnen.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen