Niet zichtbaar = Geen aandacht
13 november 2019 

Niet zichtbaar = Geen aandacht

Wat niet zichtbaar is, krijgt geen aandacht

Als ik mensen vertel over de online Route ICR App krijg ik regelmatig de vraag of ondernemers eigenlijk wel wíllen werken aan hun organisatie. Want “daar is toch geen tijd voor”, “dat kost geld” en nog meer van die dooddoeners. Maar blijkbaar is er een oorzaak voor deze ogenschijnlijke laksheid. En die deel ik graag met je.

Als reactie op bovenstaande vraag geef ik altijd terug dat als je echte ambitie hebt als ondernemer, je er ook alles aan moet doen om succesvol te zijn. Net zoals topsporters het uiterste van zichzelf vragen om er te staan op de wedstrijddag, zo moeten ook ondernemers serieus met hun ‘sport’ bezig zijn. Zodat ze er altijd staan voor hun ideale klanten.

Als het goed is ben je ondernemer geworden om klanten blij te maken. En blije klanten vertellen tegen anderen hoe blij ze worden dat ze bij jou mógen kopen. Zodat het steeds drukker wordt en jouw bedrijf groeit. Maar dat lukt alleen als je organisatie groeit, als je als team steeds een beetje beter wordt.

Visualiseer ‘de organisatie’

In de praktijk blijkt vaak dat het niet kunnen visualiseren van ‘de organisatie’ ervoor zorgt dat er geen of te weinig aandacht naar uitgaat. Met andere woorden: wat niet zichtbaar is, krijgt geen aandacht. Geen laksheid dus, maar een begrijpelijke reden om niet voortdurend te werken aan je organisatie. De oplossing is dus om ‘de organisatie’ op een praktische manier zichtbaar te maken. Zorg daarom dat je altijd werkt vanuit een vaste en herkenbare structuur. Want dat is de basis voor een steeds betere focus, die je doorvertaalt naar alle processen. Accepteer vooral ook dat werken aan je organisatie een dynamisch proces is. Het houdt dus nooit op. Want de wereld verandert, dus moet jouw organisatie tijdig mee!

Persoonlijk haal ik enorm veel voldoening uit het werken met ondernemers die het maximale uit hun organisatie willen halen. Want net als topsporters laten zij niets aan het toeval over bij het najagen van hun ambitie. Het is dan ook niet toevallig dat de Route ICR aanpak dagelijks zijn toegevoegde waarde bewijst voor deze groep. Eigenlijk streef je, net als Oranje onder Koeman, naar ingebouwde zekerheden en automatismen om topprestaties te leveren. Zodat in jouw bedrijf alles in 1 keer goed gaat, op tijd en tegen de laagste kosten. Reserveer daarom wekelijks tijd in de agenda van jou (en je teamgenoten) om hier stapsgewijs aan te werken. Zo groeien jullie als team en als bedrijf!

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen