Grip op Groei: ondernemers creëren zelf waarde, zelfs zonder adviseur
02 januari 2018 

Grip op Groei: ondernemers creëren zelf waarde, zelfs zonder adviseur

Overzicht en inzicht als basis om te sturen

Ongetwijfeld lig je als ondernemer wel eens wakker en weet je niet waar je moet beginnen om tot een oplossing te komen. Je staat er alleen voor en mocht je al weten waar te beginnen, hoe weet je dan dat je voldoende hebt gedaan? Want wanneer is je bedrijf eigenlijk (organisatorisch) op orde?

Om onverklaarbare redenen, slaan we te vaak de basis over. In dit geval hebben we het over de noodzaak van overzicht. Want als je een situatie niet kunt overzien, neem je geen goede besluiten en heb je geen grip. Erger nog, zonder grip ga je niet groeien.

Ook jij stelt je jezelf waarschijnlijk regelmatig vragen als: Hoe onderscheidt mijn bedrijf zich eigenlijk in de markt? Hoe ontwikkelt de omgeving van ons bedrijf zich? Hoe zit het met de financiering, op korte en langere termijn? Richten we ons wel op de juiste klanten? Hebben we de juiste mensen in dienst en is onze ICT omgeving wel toekomstbestendig? Gebruiken we wel de juiste rapportages om op te kunnen sturen? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

In veel gevallen zit deze informatie echter ongeorganiseerd in je hoofd en dat zorgt meestal voor een onscherp en onvolledig beeld van de werkelijkheid. En dat terwijl we allemaal weten hoe belangrijk het is om overzicht te hebben wanneer je goede beslissingen wilt nemen. Want steek jij zomaar een druk kruispunt over terwijl je een blinddoek voor hebt?

Vraag voor nu is hoe we zorgen voor (totaal-) overzicht binnen onze bedrijven. Voordat we antwoord geven op deze vraag, maken we even een kort uitstapje.

Comfortabel gevoel ten aanzien van de te bereiken doelen

Wereldwijd zijn beursgenoteerde bedrijven namelijk al jaren verplicht om aan te tonen dat zij overzicht en grip hebben. Met name om investeerders en beleggers een comfortabel gevoel te geven dat deze bedrijven goed bestuurd worden en inControl zijn. Als ondernemer wil je ongetwijfeld hetzelfde comfortabel gevoel hebben, want jij bent immers bestuurder en investeerder in één persoon.

Voor de gemiddelde MKB-er is het wereldwijd door beursgenoteerde bedrijven toegepaste COSO echter veel te complex en uitgebreid. Om toch een oplossing te bieden voor het MKB heeft ICR haar online tooling gebaseerd op het professionele fundament van COSO. Maar belangrijker nog is dat de tooling via de ICR Groeicirkels erg eenvoudig en toegankelijk is van opzet.

De informatie die ongeorganiseerd in het hoofd van de ondernemer zit belandt hierdoor in een overzichtelijk geheel en dat zorgt voor een scherp en volledig beeld van de werkelijkheid. De wijze waarop je invulling geeft aan de ICR Groeicirkels leg je namelijk vast in je eigen beveiligde ‘Route ICR’ omgeving. Via het dashboard is de inrichting en het niveau van je eigen bedrijf overzichtelijk, altijd beschikbaar, gemakkelijk te onderhouden en bijvoorbeeld ook in een pdf rapport te downloaden.

Voor jou als ondernemer is het hierdoor eenvoudig om 24/7 de vinger op de zere plek te leggen en op resultaat gerichte besluiten te nemen.

Werk maken van verbeteracties voor jouw bedrijf doe in je eigen tempo. Dit kan zelfs zonder – dure – adviseur, want met het houvast en de ondersteuning van onze webapplicatie kun je meer zelf dan je dacht. Dus via de ICR Groeicirkels heb je overzicht, is ondernemen leuker én heb je Grip op Groei.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen