Een levende aanpak houdt je team scherp
03 december 2018 

Een levende aanpak houdt je team scherp

Deze blog is onderdeel van de 9 groeiprincipes van Route ICR

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 tips die de teamintuïtie in jouw bedrijf versterken.

Vandaag tip 8: “Al het voorgaande komt samen in de organisatorische inrichting van je bedrijf: maak deze zichtbaar en deelbaar om te zorgen dat het team hier dagelijks actief mee aan de slag kan. Want wat zichtbaar is, krijgt aandacht. En wat aandacht krijgt groeit.”

Hoe zou het zijn wanneer al je teamgenoten dag in dag uit, dolenthousiast de visie & missie van je bedrijf omzetten in resultaatgericht gedrag?

Begin er eens mee om te zorgen dat je aanpak, of beter gezegd je organisatorische inrichting op papier staat. Dan is deze in ieder geval zichtbaar en deelbaar met je teamgenoten. Een welkom houvast om een gezamenlijke visie en aanpak te vormen én daarmee een goede basis om tot teamintuïtie te komen. Twee termen zijn bepalend voor de organisatorische inrichting van je bedrijf (je aanpak), namelijk kwaliteit en structuur.

Maar welke relatie hebben kwaliteit en structuur eigenlijk? Structuur is een hulpmiddel om het succes op een beheersbare manier na te streven en te bereiken. Met andere woorden structuur ondersteunt het proces om te komen van ambities en intenties tot gewenst gedrag en nagestreefd succes. Daarmee vormt structuur een belangrijk hulpmiddel om steeds de gewenste minimum kwaliteitseisen te bereiken.

Stel vast wat de ondergrens is die je stelt aan wanneer iets goed is

Kwaliteit is dan ook veel meer dan een kreet. Bij kwaliteit denken ondernemers al snel aan ISO en aan door procedures gedreven activiteiten. Volgens het woordenboek is de betekenis van kwaliteit, de mate waarin iets goed is. Dus daar draait het om, hoe goed is jouw bedrijf eigenlijk? En kun je succesvol zijn wanneer de kwaliteit van je product of dienst te wensen over laat? Wat je klanten als kwaliteit ervaren komt één op één voort uit de kwaliteit van je bedrijfsvoering Wat is eigenlijk de invloed van je managementvaardigheden op de kwaliteit van je bedrijfsvoering? Wanneer is iets eigenlijk 100% kwaliteit? 

Je zult vast moeten stellen wat de ondergrens is die je stelt aan wanneer iets goed is. Dit doe je onder andere voor je eindproducten, voor de diensten die je levert, maar ook voor de organisatorische inrichting van je bedrijf. Vervolgens moeten deze minimum kwaliteitseisen door de aderen van alle teamleden stromen. Want zijn de verwachtingen onvoldoende duidelijk, dan is er al gauw verlies van tijd, energie en geld. Teamleden zijn dan immers niet of onvoldoende in staat om de gewenste richting te volgen. Gevolg is, dat het realiseren van de visie al snel gevaar loopt.

Je moet borgen, dat bij alles wat er gebeurt in je bedrijf de minimumeisen de ondergrens zijn van de prestaties. Als dat punt is bereikt kun je als ondernemer zeggen, dat je je zaakjes op orde hebt. Met andere woorden, dat je grip hebt op je bedrijf. De professionele term hiervoor is dat je inControl bent en zo leid je het groeiproces van je bedrijf in goede banen.

Vraag: Heb jij het groeiproces van jouw bedrijf in de grip?

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen