Duurzaam ondernemen begint bij meer focus en minder verspilling
11 november 2021 

Duurzaam ondernemen begint bij meer focus en minder verspilling

Nieuwe oplossing helpt ondernemers van ambitie naar resultaat

Duurzaam ondernemen begint bij meer focus en minder verspilling. Bij duurzaam ondernemen gaat het al snel over een expliciet zichtbare invulling ervan. Zelfvoorzienende gebouwen, elektrische auto’s, gebruik van milieuvriendelijke materialen etcetera. Een laag dieper valt wellicht nog veel meer te halen. Een gebrek aan tijd, energie en geld zorgt binnen veel bedrijven namelijk voor haperende innovatieve processen. En juist met innovatie kunnen we met zijn allen veel winnen.

Bewust ondernemen

Duurzaam ondernemen gaat in de basis over bewust omgaan met de planeet en de mensen die haar bewonen. Dat bewust omgaan met zou meer terug moeten komen binnen het ondernemerschap. En meer specifiek in de besturing van bedrijven. Te weinig ondernemers zijn zich bewust van de voordelen die een professionele organisatorische aanpak biedt. Daarmee voorkom je fouten. En het mooie van fouten die niet gemaakt worden, is dat je die ook niet hoeft te herstellen. Juist daardoor houd je meer tijd over voor innovatie.

Verspilling van tijd, energie en geld komt vooral door een gebrek aan focus. De oorzaak is vooral dat ondernemers niet weten hoe zij hun organisatie het beste kunnen inrichten. En dat is niet vreemd, want tot op heden moeten MKB ondernemers het allemaal zelf uitzoeken. Vergelijk dit met grootbedrijven waar ze sinds jaar en dag afgestudeerde en ervaren specialisten inzetten om topprestaties met hun organisaties te leveren.

Kennis en vaardigheden

Waar het grootbedrijf de oorzaak aanpakt, gaat de MKB ondernemer vooral harder lopen in geval van problemen. Ook onderzoeken van o.a. nlgroeit (uitgevoerd door Erasmus en McKinsey) en KvK laten zien dat er in veel MKB bedrijven een gebrek is aan de noodzakelijke kennis en managementvaardigheden. Helaas belemmert dit dus innovatie en groei.

En als bestaande partijen (o.a. de MKB huisadviseur) geen actie ondernemen, gaat dit nooit veranderen. Op deze Dag van de Ondernemer is het dus de vraag óf en hoe we deze impasse kunnen doorbreken. Met andere woorden wie zorgt er voor een professionele, toegankelijke én toch betaalbare oplossing voor het MKB?

Goed nieuws

Duurzaam ondernemen begint bij meer focus en minder verspilling. Na enig zoekwerk kwamen we uit bij Route ICR. Want de veelzijdige Route ICR webapplicatie biedt professionele begeleiding van MKB ondernemers. Met een dynamisch ondernemingsplan als fundament voor duurzaam ondernemen . En via de ICR (= InControlRating ) van je bedrijf manage je het proces om van ambitie naar resultaat te gaan. Altijd volgens het principe: eerst beter, dan groter. De eerste echte oplossing voor MKB governance, óók in crisistijd. En dat is onverwachts tóch nog goed nieuws op deze Dag van de Ondernemer !

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen