Benut jouw organisatie eigenlijk haar ware potentieel?
24 juli 2019 

Benut jouw organisatie eigenlijk haar ware potentieel?

Kent jouw bedrijf haar ware potentieel?

In de markt is er een gigantisch aanbod van diensten en adviezen gericht op het verhogen van je omzet. De verkoopcijfers van jouw bedrijf staan hierbij centraal. En dat is begrijpelijk, want wie wil er nu geen stijgende omzetten…

Maar is jouw organisatie eigenlijk wel op de hoogte van haar ware potentieel? Is het met andere woorden eigenlijk wel duidelijk tot welke prestaties jouw organisatie écht in staat is? En is je organisatie erop ingericht om dat potentieel te benutten? Zeg eens eerlijk, weet jij dat eigenlijk wel? Het is toch zonde om op de huidige voet verder te gaan, als je zou weten dat je met vergelijkbare inspanningen tot betere resultaten zou komen.

Zijn de doelen die je stelt wel ambitieus genoeg?

Als je niet nadenkt over het ware potentieel van jouw organisatie, weet je ook niet of de omzetten die je behaalt eigenlijk wel optimaal zijn. Dus hoewel je je omzet ziet stijgen, zou deze in potentie veel hoger kunnen en moeten zijn. Per saldo valt de gerealiseerde omzetstijging dus erg tegen. Je doet er dan ook goed aan de oorzaak hiervan te achterhalen. Want misschien laat je wel geld liggen dat zo voor het oprapen ligt, ‘low hanging fruit’ noemen we dat. Met een iets andere inrichting en besturing van je organisatie kom je vaak al een heel eind.

We laten ons even inspireren door wat de beste ondernemers doen. Zij creëren namelijk optimale randvoorwaarden om hun bedrijf stevig te laten groeien. En topsporters doen exact hetzelfde om topprestaties te kunnen leveren. Maar uit onderzoek blijkt helaas dat veel ondernemers en organisaties niet de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen (tools) hebben om hetzelfde te doen. Herkenbaar?

Het DNA van je bedrijf zegt veel over je ware potentieel

Het begint allemaal met het DNA van je organisatie. Want als organisatie weet je pas waar je heen wilt en wat je potentieel is, als je weet wie je bent. Je dient daarom het DNA van je organisatie goed uit te werken voordat je het potentieel ten volle kunt gaan benutten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heldere visie. Zonder visie is iedere organisatie stuurloos en zonder visie zal ook nooit duidelijk zijn wat het ware potentieel is van jouw organisatie.

Kriebelt het al om aan de slag te gaan en wil jij weten hoe het is gesteld met het DNA van jouw organisatie? Biedt dat DNA een vruchtbare basis om het potentieel volledig te benutten? Binnen je eigen 7 daagse proefabonnement leer je snel hoe je ervoor staat!

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes. Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie." Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren. In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust. Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren. Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen