Ambitieuze ondernemers hebben een lerende organisatie
31 januari 2020 

Ambitieuze ondernemers hebben een lerende organisatie

Gemotiveerde medewerkers door een lerende organisatie

Organisaties die in staat zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden worden ‘lerende organisaties’ genoemd. In deze organisaties worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Daardoor zijn zij flexibeler en passen zij zich gemakkelijker aan. 

Voor ambitieuze ondernemers is een lerende organisatie de norm. Zonder het te beseffen hebben veel bedrijven eigenlijk de ambitie om een lerende organisatie te zijn. Want hoe fijn is het om gemotiveerde medewerkers te hebben. Die elkaar blindelings kunnen vinden en zorgen dat alles in 1 keer goed gaat. Tijdig anticiperen op ontwikkelingen in de markt. En steeds weer zorgen dat je verwachtingen van klanten overtreft.

Het vreemde is dat veel directeuren en medewerkers leren nog altijd associëren met ‘school’. Jammer, want lerende organisaties zijn alerter en vergroten de kans op succes. Bovendien zijn zij zeker ook in een overspannen arbeidsmarkt een aantrekkelijkere werkgever. Talenten willen zich immers graag blijvend ontwikkelen. En waar kan dat beter dan in een lerende organisatie? Lerende organisaties halen dus meer potentie uit bestaande medewerkers. En zijn zo beter in staat personeel te behouden. 

Learning on the job helpt ambitieuze ondernemers

Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is als het gaat om het werken aan een betere organisatie. Het creëren van bewustzijn is daarom een belangrijke eerste stap op weg naar een lerende organisatie. Learning on the job is een mooie manier om dit bewustzijn te creëren. Én tegelijkertijd resultaten te boeken als organisatie. Zo ben je als organisatie in staat het nuttige met het aangename te verenigen. Individuele medewerkers leren en dragen bij aan een betere organisatie. 

Om learning on the job succesvol toe te passen zijn structuur en focus een belangrijke randvoorwaarde. Omdat je daarmee veel beter in staat bent om de verwachtingen van medewerker en team te managen. Een manier van werken beklijft namelijk pas met een herkenbaar en duidelijk houvast.

Bovendien is het belangrijk om successen te vieren. Enthousiasme over bereikte resultaten zorgt voor een sneeuwbaleffect binnen de organisatie. Besteed daarom vooral extra aandacht aan actieve medewerkers. En de door hen aangezwengelde verbeteringen en prestaties. Kortom, voor ambitieuze ondernemers is een lerende organisatie de norm.

Over de schrijver
Ondernemers steken hun nek uit en zijn ontzettend belangrijk voor onze economie. Helaas ontbreekt hierbij te vaak een goede balans tussen werk en privéleven. Precies dat zorgt ervoor dat Paul Joore zeer gedreven is om een positieve impact te hebben op het leven van ondernemers en bij te dragen aan hun succes.Paul is de ambitieuze grondlegger van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. "Ik geloof in op het oog onbereikbare doelen stellen. Jezelf uitdagen, innoveren en voortdurend verbeteren. Ondersteund door een goed gestructureerde organisatie."Paul heeft tienduizenden vlieguren in het bedrijfsleven, met een achtergrond als ondernemer, coach, interim manager en voormalig register accountant. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van uitdagende doelen: ofwel, succesvol door inControl te zijn, in het gehele proces van échte ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul om dit zelf te creëren.In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers juist niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Laat staan uitdagende doelen. Daardoor realiseren zij ook hun échte ambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? Daarmee kan er logischerwijs ook geen balans tussen werk en privéleven zijn. En geen balans, betekent geen rust.Dus helpt de Route ICR webapp ondernemer én team, om inControl te zijn in het gehele proces van ambitie naar resultaat. Met de ICR "InControlRating" van je bedrijf als groeikompas. Heel overzichtelijk en handig om via 1 cijfer te weten hoe je bedrijf er voor staat. Zodat je weet of je vanuit dit vertrekpunt je doelen gaat halen en succesvol zult zijn. En valt de score tegen, dan weet je ook waar je aan moet werken om te verbeteren.Zo maak je stap voor stap werk van een betere balans in je leven, zit je lekker in je vel en heb je een positieve mindset! Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt 14 dagen kosteloos de Route ICR webapplicatie ervaren, zonder verplichtingen!
Reactie plaatsen